Otvorena retrospektivna izložba Milana Konjovića u Muzeju – Kikinda Online News

U kikindskom Narodnom Muzeju, u sklopu manifestacije „Dani ludaje“ otvorena je retrospektivna izložba slikara Milana Konjovića.

,, Pre trideset godina bila je prva izložba kod vas, Milan Konjović je tada bio živ, pa je i on bio prisutan. Iskoristili smo ovu manifestaciju i veoma smo zahvalni direktorici Muzeja Lidiji Milašinović što nas je pozvala i ustupila nam prostor da naša Galerija koja nosi ime velikog srpskog, somborskog a i svetskog slikara Milana Konjovića učestvuje na ovako velikoj manifestaciji kao što su nadaleko poznati „Dani ludaje“. Svih ovih dana, mi u Somboru pratimo šta se to sve dešava kod vas, i time nam je zadovoljstvo još veće jer vidimo da ima puno gostiju iz stranih država, komšijskih suseda, đaka i studenata . Prikazali smo retrospektivnu izložbu po 35 ulja i 40 pastela. Na zidovima su i foreksi na kojima su i tekstovi o Milanu Konjoviću, zatim nešto od dokumentacionog materijala, a tu aktivnost Muzej je pojačao i lepim katalozima“ – izjavila je Milena Rackov Kovačić, direktor Galerije ,,Milan Konjović“ iz Sombora.

,, Ostala nam je draga uspomena sa otvaranja izložbe pre 30 godina, kada je Konjović lično prisustvovao izložbi, ali mislimo da je sada pravo vreme, posle 30 godina da ponovimo tu izložbu koja je dopunjenapastelima koji su vrlo jedinstveni i publika nije bila u prilici da ih vidi. Ostala dela su manje-više poznata publici, ali u svakom slučaju vredni su pažnje da se vide ponovo. Izložba će trajati dva meseca u našem Muzeju i ja sam sigurna da će Kikinđani i svi ostali zaintersovani doći da posete ovu izložbu, jer smatramo da ove slike treba pogledati i više puta“ – rekla je direktorica Muzeja Lidija Milašinović.

Постави коментар

Дизајнирајте овакво веб-место уз помоћ WordPress.com
Започни